Πληρώνοντας ηλεκτρονικά, τα μεταφορικά δωρεάν!

FAQ

GiGi-L Βρεφικά

Ποιοι είμαστε

GiGi- L Βρεφικά, βρείτε τις καλύτερες προτάσεις για τη μητέρα και το βρέφος, εγκαινιάζοντας έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο την εποχή της μητρότητας.

Στόχος μας η εξυπηρέτηση σας.

Στόχος μας η εξυπηρέτηση σας, συνεργαζόμαστε και αναπτύσσουμε δίκτυο με προμηθευτές παγκοσμίως από (EU, CN, US).

Πληρωμές

PayPal

Πληρωμή με PayPal

Όταν πραγματοποιείται πληρωμή με PayPal, θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα πραγματοποίησης συναλλαγής της PayPal απ' όπου θα εγκρίνετε την πληρωμή σας με τα στοιχεία του λογαριασμού σας, πραγματοποιώντας Login με το Username και το Password σας.

Secured by PayPal

Credit/Debit Card

Πληρώστε με Credit/Debit Card

Δεχόμαστε πληρωμή με πιστωτική κάρτα (VISA / MasterCard / AMERICAN EXPRESS / JCB / Diner's Club International), με χρεωστική κάρτα (VISA, Carte  Bleue,Carte  Bancaire)καιPayPal.

Apple Pay

Πληρώστε με Apple Pay

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές και με την υπηρεσία Apple Pay μέσω του POS της Stripe.

Αντικαταβολή

Δεχόμαστε αντικαταβολή με επιπλέον χρέωσει 3€. Επιλέξτε το κατα την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Παραγγελία και παράδοση

Μπορώ να κάνω παραγγελία χωρίς να δημιουργήσω λογαριασμό;

Ναί. Μπορείτε να κάνετε παραγγελία ως επισκέπτης χωρίς υποχρέωση δημιουργίας λογαριασμού. Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, ωστόσο, εάν θέλετε να ελέγξετε το ιστορικό παραγγελιών σας και να αποθηκεύσετε τα στοιχεία του καλαθιού αγορών και τα στοιχεία πληρωμής σας για την επόμενη φορά. Είναι γρήγορο και εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Απλώς επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.GiGi-L.com/register και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Πού είναι η επιβεβαίωση της παραγγελίας μου;

Αυτό αποστέλλεται αυτόματα στη διεύθυνση email σας όταν κάνετε μια παραγγελία. Εάν δεν έχετε λάβει την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας εντός 24 ωρών, επικοινωνήστε με το sales@gigi-l.com για την περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία σας. Ελέγξτε τον ανεπιθύμητο ή ανεπιθύμητο φάκελο του γραμματοκιβωτίου σας πριν επικοινωνήσετε σε περίπτωση που η επιβεβαίωση παραγγελίας έχει εκτραπεί εκεί.

Πώς μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου;

Υπάρχει μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ της παραγγελίας και της έναρξης της επεξεργασίας. Εάν επικοινωνήσετε μαζί μας αμέσως μετά την παραγγελία, μέσω του info@gigi-l.com, ενδέχεται να είμαστε σε θέση να ακυρώσουμε την παραγγελία σας προτού υποβληθεί σε επεξεργασία. Εάν όχι, θα αποστείλουμε την παραγγελία σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να την επιστρέψετε σε περίπτωση που το επιθυμείτε μετά την παραλαβή της.

Πότε θα φτάσει η παραγγελία μου;

Παρακαλώ επιτρέψτε 1 - 3 εργάσιμες ημέρες του χρόνου επεξεργασίας και παραγωγής για την παραγγελία σας για να στείλετε έξω.

ΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ;

Οι παραγγελίες των ΗΠΑ θα αποστέλλονται μέσω USPS & FedEx και οι διεθνείς παραγγελίες θα αποστέλλονται ανάλογα με το κέντρο εκπλήρωσης από το οποίο προέρχεται το προϊόν.

Μέσοι χρόνοι διέλευσης προς Ελλάδα: 7 - 35 Εργάσιμες ημέρες

Μέσοι χρόνοι διέλευσης προς Ηνωμένες Πολιτείες: 5 - 20 Εργάσιμες ημέρες

Μέσοι χρόνοι διέλευσης προς Διεθνείς: 7 - 35 Εργάσιμες ημέρες

Υπάρχουν περιστάσεις που είναι εκτός ελέγχου (φυσικές καταστροφές, διακοπές, καιρός κ.λπ.) που μπορεί να προκαλέσουν αναβολή της αποστολής. Ενώ τα περισσότερα πακέτα θα φτάσουν εγκαίρως, ενδέχεται να υπάρξουν περιστάσεις και καθυστερήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι μεταφορείς μας. Για το λόγο αυτό, δεν εγγυόμαστε τον ακριβή χρόνο παράδοσης. το θέμα παράδοσης είναι ευθύνη της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σε ποιες χώρες αποστέλλετε;

Στέλνουμε στις περισσότερες περιοχές παγκοσμίως.

Πόσο κοστίζει η αποστολή;

Προσφέρουμε περήφανα ΔΩΡΕΑΝ παγκόσμια αποστολή(εξαιρούνται η αποστολές με αντικαταβολή).

Αποστολές με αντικαταβολή έχουν επιπλέον χρέωσει 3€.

Λάβετε υπόψη ότι απαιτούμε κατά μέσο όρο 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες για την εκπλήρωση της παραγγελίας σας πριν από την αποστολή της.

Μπορώ να παρακολουθήσω την παραγγελία μου;

Ναί. Παρέχουμε ενημερώσεις σε κάθε στάδιο της παραγγελίας σας, από τη στιγμή που την υποβάλλετε, μέχρι την αποστολή και την παράδοση. Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης παράδοσης, θα λάβετε μια αναφορά παρακολούθησης την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την πρόοδο της παραγγελίας σας στο διαδίκτυο.

Επιστροφές

Μπορώ να επιστρέψω ή να ανταλλάξω ένα αντικείμενο;

Η πολιτική μας διαρκεί 10 ημέρες μετά την παράδοση της παραγγελίας σας. Εάν  έχουν  περάσει  10  ημέρες από τότε που  παραδόθηκαν τα   προϊόντα σας,  δυστυχώς  δεν μπορούμε να  σας  προσφέρουμε επιστροφή χρημάτων  ή  ανταλλαγή. 

Για να δικαιούστε   επιστροφή,  το  προϊόν σας πρέπει να  είναι  αχρησιμοποίητο και στην  ίδια  κατάσταση  που  το παραλάβατε .   Πρέπει  επίσης  να  είναι  στην  αρχική  συσκευασία.

Πώς μπορώ να επιστρέψω ένα αντικείμενο;

Επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας μέσω info@gigi-l.com . Εφόσον η επιστροφή είναι εντός της περιόδου ακύρωσης 14 ημερών και πληροί τα κριτήρια επιστροφής, θα σας εκδώσουμε μια σημείωση επιστροφής μέσω email. Πρέπει να το εκτυπώσετε και να το επισυνάψετε στη συσκευασία του προϊόντος όταν το επιστρέψετε σε εμάς. Θα πρέπει να κανονίσετε και να πληρώσετε για κατάλληλη συσκευασία κατά την επιστροφή ενός αντικειμένου.

Η παραγγελία μου έφτασε, αλλά δεν ήταν όπως περίμενα. Τι μπορώ να κάνω?

Σε σπάνια περίπτωση που η παραγγελία σας καταστραφεί ή είναι ελαττωματική, τραβήξτε φωτογραφίες του εν λόγω προϊόντος και στείλτε email στην ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μέσω info@gigi-l.com με τις λεπτομέρειες. Θα απαντήσουμε εντός 48 ωρών. Αν δεν σας αρέσει το προϊόν για οποιονδήποτε λόγο,δεν θα το δεχτούμε ως επιστροφή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικό μας το λάθος.